Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Kalmar, Sweden
    Posts
    74
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rides
    0

    Default Bleeding brakes...

    This is driving me crazy... Im trying to do the "simple" thing - bleed my brakes on my -93 155 q4 with ABS. The system had been empty for a couple of years.
    I have tried to vacuum suck the fluid, from the caliper, and it doesent work. Now I have the system under presure from the brakefluidreservoar. Nope. Not a single dropp of fluid is going anywere... The clutchsystem was simple to bleed this way. The brakepedal is moving, Ive tried to bleed this way to... It sims that the system is blockt some how. The workmanual isnt much help...
    Crister Borg
    Kalmar, Sweden
    Alfa Romeo 155 q4 -93

  2. #2
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    London
    Posts
    2,672
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rides
    1

    Default

    Have you tried it with the ignition on?

  3. #3
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Derbyshire, UK
    Posts
    3,082
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Rides
    0

    Default

    Or engine running.

    You say pressure from the reservoir, is the cap sealing ok, what pressure are you using?

    wrinx
    My Q4 in the Garage

    www.alfaromeo155.co.uk ............................ □□□-V-□□□ .................................. www.ilmostro.co.uk

  4. #4
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Kalmar, Sweden
    Posts
    74
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rides
    0

    Default

    With the ignition on yes, but not with the engine started. It isnt reedy yet...
    Seal ok, up to 2 bar...
    Crister Borg
    Kalmar, Sweden
    Alfa Romeo 155 q4 -93

  5. #5
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    The Netherlands
    Posts
    819
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rides
    0

    Default

    As far as I can remember, you need to have the sitting on its wheels.....
    In a world full of compromise...
    ...some don't.
    ___________________________
    Opel Astra Sports Tourer 110HP 2017
    Alfa 147 1.6 16V 120HP
    Alfa 155 Q4 2.0 16V turbo

  6. #6
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Kalmar, Sweden
    Posts
    74
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rides
    0

    Default

    Why? In front i shouldent matter, or...? In the back the loadvalve is adjusted so it thinks its on wheels.
    Crister Borg
    Kalmar, Sweden
    Alfa Romeo 155 q4 -93

Similar Threads

  1. Brakes.
    By Steve Webb in forum Alfa Romeo Tech.
    Replies: 16
    Last Post: 30-07-13, 05:12
  2. air bleeding into the coolant
    By na15575 in forum Alfa Romeo Q4 Tech.
    Replies: 14
    Last Post: 10-10-07, 13:50
  3. Front brakes problem
    By alfista_AR in forum Alfa Romeo Q4 Tech.
    Replies: 10
    Last Post: 26-06-07, 03:27
  4. Bleeding brakes.
    By Steve Webb in forum Alfa Romeo Q4 Tech.
    Replies: 2
    Last Post: 02-02-07, 15:29
  5. Problem with the rear brakes, maybe?
    By Steve Webb in forum Alfa Romeo Q4 Tech.
    Replies: 14
    Last Post: 23-09-06, 11:10

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •